Clicky


Drie gewonden bij ernstig ongeval met vrachtwagens op Duitse A3

Drie gewonden bij ernstig ongeval met vrachtwagens op Duitse A3 [+foto's]
09-02-2024 11:40 | Ongevallen | auteur Redactie

METTMANN - Vrijdagochtend rond 02:30 uur heeft er op de Duitse A3 richting Oberhausen een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen twee vrachtwagens.

Op het deel van de snelweg vóór het knooppunt Ratingen Ost kwamen twee vrachtwagen met elkaar in botsing. De aanhanger kantelde en kwam in de tegenovergestelde rijrichting terecht.

In tegenstelling tot de aanvankelijke informatie die de hulpdiensten kregen konden alle betrokkenen bij het ongeval hun voertuigen op eigen kracht achterlaten. De hulpdiensten behandelden drie gewonden, van wie er één door de hulpdiensten naar een ziekenhuis moest worden vervoerd.

Tijdens het ongeval zijn beide brandstoftanks van de bij het ongeval betrokken vrachtwagens vernield, waardoor grote hoeveelheden diesel zijn gaan lekken. Het milieubureau van het district Mettmann en een gespecialiseerd bedrijf voor de afvoer van de verontreinigde grond werden ingeschakeld.

De lading van de voertuigen werd gecontroleerd, maar bleek ongevaarlijk. 

De berging was moeilijk en tijdrovend vanwege de grote schade aan de betrokken voertuigen. Een bergingssbedrijf met kraanwagens en diverse bergingsvoertuigen had enkele uren nodig om de plek vrij te maken.

Het verkeer werd langs de plaats van het incident over één rijstrook geleid. Tijdens de spits was er echter enorme verkeershinder.