Clicky


Chauffeur rijdt brandende autotransporter tunnel uit

Chauffeur rijdt brandende autotransporter tunnel uit [+foto]
09-02-2024 11:55 | Brand | auteur Redactie

OBERHOF - Donderdagavond rond 23.05 uur, vloog een vrachtwagen met aanhanger en in totaal negen beladen voertuigen in brand in de Duitse Rennsteig-tunnel richting Sangerhausen.

De Poolse 41-jarige chauffeur van de vrachtwagen merkte in de tunnel dat een band van de aanhanger in brand was gevlogen. Hij stopte zijn voertuig in de tunnel en probeerde de brandende band te blussen. Omdat hij de brand niet onder controle kreeg, had de bchauffeur de tegenwoordigheid van geest om op de noodoproepknop in de nabijgelegen pechruimte te drukken, stapte onmiddellijk weer achter het stuur van het voertuig en reed weg.

Terwijl de chauffeur met zijn voertuig de tunneluitgang probeerde te bereiken, die zo'n zes kilometer verderop was, verspreidde de brand in de band zich naar de gehele aanhanger.

Letterlijk op de laatste seconde slaagde de chauffeur erin de tunnel uit te rijden en het voertuig in de open lucht te parkeren. Hij sprong uit het voertuig en rende zijn veiligheid tegemoet. De brand verspreidde zich naar de hele combinatie. In totaal vlogen ook zes van de negen beladen voertuigen in brand.

De tunnelbrandweer, die snel ter plaatse was, heeft direct de bluswerkzaamheden overgenomen. De tunnels “Rennsteig” en “Alte Burg” waren in beide richtingen volledig afgesloten.

De veroorzaakte schade wordt momenteel geschat op ongeveer 250.000 euro. Er raakte niemand gewond.