Clicky


Doden door schietpartij bij Grieks scheepvaartbedrijf

Doden door schietpartij bij Grieks scheepvaartbedrijf
12-02-2024 12:20 | Buitenland | auteur ANP

ATHENE - [update 13:20 uur] Zeker vier mensen, onder wie de vermoedelijke dader, zijn om het leven gekomen door een schietpartij bij een scheepvaartbedrijf in Griekenland. Volgens Griekse media is de schutter een voormalige werknemer. Hij zou zichzelf van het leven hebben beroofd.

De politie meldt dat de eigenaar van het bedrijf een van de drie slachtoffers is. De naam van het concern is niet bekendgemaakt, maar volgens Griekse media gaat het om European Navigation. De schutter zou volgens sommige berichten een Egyptische oud-werknemer zijn die zijn baan had verloren. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Het incident vond plaats in Glyfada, bij hoofdstad Athene. De man zou het gebouw zijn binnengegaan en daar het vuur hebben geopend op medewerkers. "Ik hoorde schoten. De eerste twee. Ik ging naar de trap om te kijken wat er gebeurde. Toen kwamen twee mannen naar beneden. Ze zeiden: "Het is Aris met een vuurwapen. Hij is aan het schieten." Dus natuurlijk rende ik snel naar buiten", verklaarde een getuige volgens de krant Kathimerini.

De autoriteiten hielden rekening met een gijzelingssituatie. Ze mobiliseerden een gespecialiseerde antiterreureenheid. Ook zou een onderhandelaar zijn ingezet.