Clicky


Investeerder in Bundesliga haakt af na protesten fans

Investeerder in Bundesliga haakt af na protesten fans
14-02-2024 10:21 | Sport | auteur ANP

BERLIJN - Investeringsmaatschappij Blackstone heeft zich teruggetrokken als mogelijke partner voor de Bundesliga.

De DFL, de organisatie achter de twee hoogste klassen in het Duitse voetbal, heeft tegen persbureau dpa verklaard dat het Amerikaanse bedrijf "om diverse redenen en na goede gesprekken" is afgehaakt. De 36 profclubs hadden in december voor de komst van Blackstone gestemd. Het zou gaan om een bijdrage van 1,3 miljard euro over een periode van twintig jaar.

Voetbalfans protesteerden de afgelopen weken massaal tegen de komst van de geldschieter, die in ruil voor zijn bijdrage de komende twintig jaar ongeveer 8 procent van de inkomsten uit de marketingrechten zou ontvangen. Zij vinden dat "het unieke karakter van het Duitse voetbal" te grabbel wordt gegooid met de deal.

Met name afgelopen weekeinde moesten wedstrijden worden onderbroken en begon de topper tussen Bayer Leverkusen en Bayern München enkele minuten te laat door acties van fans.

De DFL meldde dat gesprekken met de enige anderen mogelijke investeerder, het bedrijf CVC, doorgaan. Bij de stemming in december werd een krappe tweederdemeerderheid net bereikt.