Clicky


Media: burgerdoden door Israëlische aanvallen in Libanon

Media: burgerdoden door Israëlische aanvallen in Libanon
15-02-2024 10:14 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BEIROET - Israëlische aanvallen op doelen in Libanon hebben het leven gekost aan zeker elf burgers, zeggen plaatselijke bronnen tegen persbureau Reuters. Ook zouden vier strijders van Hezbollah zijn gedood.

Israël had woensdag aangegeven weer bestookt te zijn met raketten vanuit Libanon. Er sneuvelde een militair en acht mensen raakten gewond, zeggen de autoriteiten. Die waarschuwen dat wordt teruggeslagen bij "provocaties".

In Libanon vielen op meerdere plaatsen burgerdoden toen Israël met eigen aanvallen reageerde op de dood van de militair, meldt Reuters. Dat persbureau sprak bronnen binnen de veiligheidsdiensten en een ziekenhuisdirecteur.

Hezbollahbeweging

Een van de dodelijkste aanvallen zou hebben plaatsgevonden in Nabatiye. Daar zouden vier kinderen, drie vrouwen en een man om het leven zijn gekomen. Ook raakten er zeven personen gewond.

De Libanese Hezbollahbeweging en de Israëlische strijdkrachten bestoken elkaar al maanden in het grensgebied. Daar laaide het geweld weer op tijdens de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook.