Clicky


Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij ernstig ongeval op Duitse B51

Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij ernstig ongeval op Duitse B51 [+foto&video]
15-02-2024 10:50 | Ongevallen | auteur Redactie

BITBURG-MATZEN - Woensdagmiddag 14 februari ron 15:50 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Duitse B51 nabij industrieterrein Fließen. Twee vrachtwagens waren frontaal met elkaar in aanrijding gekomen.

Beide trekkers raakten zwaar beschadigd bij het ongeval en de twee vrachtwagenchauffeurs kwamen bekneld te zitten in hun voertuigen.

De brandweer bevrijdde de twee uit hun benarde positie. Een van de chauffeurs, een 34-jarige man, stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. De andere ernstig gewonde vrachtwagenchauffeur werd naar een ziekenhuis in Trier gebracht.

Een andere vrachtwagen raakte ook zwaar beschadigd toen hij de plek van het ongeval probeerde te ontwijken. Daarnaast raakten twee auto's die de plaats van het ongeval probeerden te ontwijken ernstig beschadigd. Volgens de huidige informatie vielen er geen gewonden bij de derde vrachtwagen en de twee auto's.

Het Openbaar Ministerie van Trier doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De B ​51 moest in beide richtingen volledig afgesloten worden. De afsluiting heeft tot in de vroege ochtenduren van donderdagochtend geduurd. Donderdagmiddag zal de weg, volgens Duitse media, opnieuw afgesloten worden vanwege herstelwerkzaamheden.

Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de Duitse politie.