Clicky


Door lekkage hebben 66.000 huishoudens in regio Zeist geen water

Door lekkage hebben 66.000 huishoudens in regio Zeist geen water
15-02-2024 15:21 | Binnenland | auteur ANP

ZEIST - [update 23:00 uur] De problemen in Zeist door een waterlekkage zijn verholpen. Het waterbedrijf Vitens laat weten dat alle huishoudens weer water hebben.

De storing begon rond 12.45 uur doordat een leiding was geraakt tijdens werkzaamheden. Tegen het einde van de middag hadden de meeste woningen die waren getroffen weer water, maar een paar buurten moesten langer wachten.

Zeker drie van de vier locaties van verpleeghuizen van Warande hadden door het lek geen water meer. Toiletten doortrekken en mensen wassen ging daarom even niet, vertelt een woordvoerster. Werknemers hadden voor de bewoners flessen water ingeslagen en uitgedeeld op alle verpleegafdelingen.

Volgens de woordvoerster had de plaatselijke supermarkt in de loop van de middag geen water meer in de schappen. Dat zorgde op de zorglocaties niet voor problemen, aangezien om 17.30 uur het water weer overal stroomde.

Bij de Zeister locatie van het Diakonessenhuis zette Vitens een watertankwagen neer. Het ziekenhuis gebruikte dat water voor het wassen van mensen en sanitair. Ook daar zijn verder flessen drinkwater uitgedeeld.