Clicky


Serie nieuwe DAF XG trekkers voor Vos Transport Group

Serie nieuwe DAF XG trekkers voor Vos Transport Group
16-02-2024 10:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEVENTER - Vos Transport Group (Vos) heeft deze week een serie nieuwe Daf XG 480 trekkers geleverd gekregen. Deze zijn onderdeel van een grotere serie die loop van het jaar uitgeleverd gaan worden. De nieuwe DAF XG speelt in op alle ontwikkelingen in de wereld. Van klimaatvraagstuk, CO2 reductie, veiligheid van kwetsbare weggebruikers tot chauffeurscomfort. Al deze elementen komen samen in de nieuwe generatie DAF Trucks.

De DAF XG trekkers die door Vos zijn besteld behoren tot het topsegment in de markt. Niet voor niets is deze trekker uitgeroepen tot ‘Truck of the Year’. De XG voldoet aan de nieuwe EU regels voor maten en afmetingen en is daarmee klaar voor de toekomst. De ruime cabine is ideaal voor de lange ritten die Vos veelal voor haar klanten verzorgd. "Bovendien claimt de XG van DAF het beste brandstofverbruik in de markt. Dit is belangrijk om onze CO2 reductie doelstellingen te halen en we zijn erg benieuwd wat we in de praktijk kunnen realiseren", aldus algemeen directeur Jules Menheere van de Vos Transport Group.

Het wagenpark van Vos bestaat momenteel uit 450 trucks waarvan inmiddels een groot percentage op de biodiesel HVO100 rijdt. Menheere: "Hiermee realiseren we al een CO2 besparing tot 90 procent. Daarnaast realiseren we een waterstof vrachtwagen binnen het Dreamh2aul project en wordt er momenteel een tweede Waterstof trekker voor ons gebouwd bij VDL Special vehicles."

Vos investeert nu al fors in verschillende waterstofprojecten: "Als duurzame koploper kun je het niet alleen bij woorden houden, je moet je woorden dan ook omzetten in daden om uiteindelijk het verschil te kunnen maken. Het investeren in de beste diesel trucks is hier ook een belangrijk onderdeel van aldus Menheere. Helaas zijn er voor ons type werkzaamheden (lange afstand transport) nog niet veel alternatieve mogelijkheden. Vandaar pionieren we veel zelf en investeren we constant in het modernste materiaal", aldus Menheere.

Door hun jarenlange expertise in de markt vervult Vos Transport Group met haar duurzame transport oplossingen een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers. Vos voorziet in warehousing en transport van en naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië. Daarbij kijkt men samen met de klant naar de complete supply chain om deze zo optimaal mogelijk te organiseren en waar mogelijk te verduurzamen.