Clicky


Begrafenisondernemer VS bewaarde thuis as, lichaam in lijkwagen

Begrafenisondernemer VS bewaarde thuis as, lichaam in lijkwagen
17-02-2024 10:41 | Buitenland | auteur ANP

DENVER - Een begrafenisondernemer in de Amerikaanse stad Denver heeft thuis de as van zeker dertig doden bewaard. De politie trof in de tuin van de woning ook een lijkwagen aan met daarin het lichaam van een vrouw die al in augustus 2022 overleed. Door financiële problemen zou hij er niet in geslaagd zijn haar te cremeren.

De zaak kwam aan het rollen toen de 33-jarige begrafenisondernemer Miles Harford zijn huis uit werd gezet, meldt The Denver Post. Bij het schoonmaken van de woning stuitte de eigenaar in een kruipruimte op dozen met as. "Het ging om zeker dertig zwarte plastic urnen ter grootte van een schoenendoos", laat een politiewoordvoerder weten. Waarschijnlijk zijn de lichamen professioneel gecremeerd.

Het lichaam in de achtergelaten lijkwagen was van een 63-jarige vrouw. Haar nabestaanden hadden van Harford na haar overlijden een urn gekregen. Vermoedelijk zat daar de as van iemand anders in. "Het is een ongebruikelijke situatie", stelt de politiewoordvoerder.

Het uitvaartcentrum van Harford sloot in september 2022 de deuren. Volgens de Amerikaanse krant kampte hij met financiële problemen. De politie heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.