Clicky


Dertien aanhoudingen rond rellen bij zalencentrum Den Haag

Dertien aanhoudingen rond rellen bij zalencentrum Den Haag
18-02-2024 16:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Dertien mensen zijn aangehouden na de rellen zaterdagavond bij een zalencentrum in Den Haag. Dit meldt de politie zondag.

Zes agenten raakten gewond. Eerder sprak de politie nog van vier gewonde agenten. In zalencentrum Opera aan de Haagse Fruitweg was een bijeenkomst van de Eritrese gemeenschap.

De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 19 tot en met 36 jaar oud. Volgens een woordvoerder van de politie hebben zij voor zover bekend Nederlandse of Eritrese nationaliteiten. De confrontatie zaterdagavond ontstond tussen pro- en antiregeringsgezinde Eritreeërs, meldden de politie en de gemeente eerder al.

Twee agenten raakten gewond aan de hand, een andere agent liep letsel op aan haar gebit en een agent liep verwondingen op aan een knie. Een andere agent raakte gewond doordat die werd aangereden door een politieauto. Ook werd een agent onwel toen traangas werd ingezet.

Het zouden jongeren van de Eritrese organisatie Brigade Nhamedu zijn geweest die zaterdagavond de confrontatie zochten, zei burgemeester Jan van Zanen die avond na ontvangen signalen hierover.

Het Britse The Guardian schreef eerder over deze groep dat het gaat om jonge Eritreeërs die in het buitenland wonen. Zij zetten zich actief in tegen het regeringsbeleid. Eerder waren er in andere Europese landen ook confrontaties tussen deze groep en regeringsgezinde Eritreeërs.