Clicky


Brand bij autosloperij Vijfhuizen leidt tot rookoverlast op A9

Brand bij autosloperij Vijfhuizen leidt tot rookoverlast op A9
19-02-2024 16:15 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - [update 17:35 uur] De brand die maandagmiddag uitbrak op een industrieterrein in het Noord-Hollandse dorp Vijfhuizen is onder controle en de overlast neemt af.

Rond 17.00 uur meldde de Veiligheidsregio Kennemerland dat de brandweer naar verwachting nog enkele uren bezig is met nablussen. Het gebied rond de brand blijft daardoor voorlopig lastig bereikbaar.

Eerder liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten dat de brand was ontstaan in een autosloperij op de Achterasweg. Het bedrijventerrein De Liede, waar die weg onderdeel van is, ligt enkele kilometers buiten de dorpskern van Vijfhuizen, in de gemeente Haarlemmermeer.

Op het terrein zijn tientallen bedrijven gevestigd, waaronder veel autosloperijen. Hoeveel schade de brand heeft veroorzaakt, is nog niet bekend.

De rook die bij de brand in Vijfhuizen vrijkwam, leidde tot overlast op de naastgelegen snelweg A9. Weggebruikers kregen het advies om de ramen van hun voertuig te sluiten, hun ogen op de weg te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Ook werd een NL-Alert verstuurd, dat omwonenden waarschuwde voor de rookontwikkeling. Hen werd aangeraden om ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te zetten. Het NL-Alert is ingetrokken nu de brand onder controle is.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.