Clicky


Poetin doet Kim Jong-un een Russische auto cadeau

Poetin doet Kim Jong-un een Russische auto cadeau
20-02-2024 10:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

PYONGYANG - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Noord-Koreaanse evenknie een auto van Russische makelij cadeau gedaan als blijk van de groeiende samenwerking tussen beide landen. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia dinsdag.

Kim kreeg "een auto aangeboden die in Rusland is gemaakt voor persoonlijk gebruik van Vladimir Vladimirovitsj Poetin, president van de Russische Federatie", meldt het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA vanuit Pyongyang.

Kims zus, Yo Jong, liet optekenen dat het "geschenk dient als een duidelijke demonstratie van de bijzondere persoonlijke relaties tussen de topleiders" van de twee landen, voegde KCNA eraan toe. Het bericht zegt er niet bij om welk model het gaat. Kim staat bekend om zijn voorliefde voor luxeauto's.

Sinds een bezoek aan Rusland door Kim vorig jaar hebben beide landen de banden verder aangehaald, met nu ook Russische toeristen die Noord-Korea bezoeken. Verenigde Staten en Zuid-Korea beweren dat Pyongyang Rusland van wapens voorziet voor de oorlog in Oekraïne, in ruil voor Russische hulp met Kims satellietprogramma's. Beide partijen geven aan dat Poetin een tegenbezoek zal brengen aan Pyongyang.