Clicky


KLM vliegt vanaf april weer naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf april weer naar Tel Aviv
20-02-2024 14:34 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL [update 15:23 uur] KLM vliegt vanaf 1 april weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten na de aanslagen van Hamas in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

Tot en met 19 mei maken alle vluchten naar Tel Aviv een tussenstop op de luchthaven van Larnaca in Cyprus, meldde KLM bij de bekendmaking van de zomerdienstregeling. Ook zegt de maatschappij de veiligheidssituatie in Israël "nauwlettend in de gaten te houden".

In januari kondigde zustermaatschappij Air France al aan de vluchten van Parijs naar Tel Aviv te hervatten. Ook het Duitse Lufthansa, een ander groot Europees luchtvaartconcern, begon vorige maand weer met vluchten naar Israël.

Een andere maatschappij die onder Air France-KLM valt, Transavia, zegt vooralsnog niet naar Tel Aviv te vliegen. Dat blijft in ieder geval tot en met juni het geval. De veiligheidssituatie is weliswaar verbeterd, maar er zijn ook nog praktische obstakels voor de budgetmaatschappij om die vluchten weer aan te bieden.