Clicky


Voorbereidende werkzaamheden A2 Het Vonderen - Kerensheide starten 26 februari

Voorbereidende werkzaamheden A2 Het Vonderen - Kerensheide starten 26 februari
21-02-2024 12:14 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

UTRECHT - Op 26 februari gaat aannemer Boskalis buiten aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Het gaat in eerste instantie om het verwijderen van begroeiing. Vervolgens vindt bodemonderzoek plaats. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar niet gesprongen explosieven, archeologie en de bodemgesteldheid.

De voorbereidende werkzaamheden nemen een groot deel van 2024 in beslag. Om de natuur zo min mogelijk te verstoren wordt rekening met het broedseizoen. Dat betekent dat een deel van de begroeiing begin 2024 wordt verwijderd en een deel van de begroeiing na de zomerperiode.

Verkeersmaatregelen

Op diverse locaties zijn verkeersmaatregelen nodig voor de veiligheid van de weggebruiker én om veilig te kunnen werken. Deze noodzakelijke verkeersmaatregelen zijn terug te vinden op de website van Rijkswaterstaat https://www.rijkswaterstaat.nl/A2VK Kijk hiervoor onder het kopje ‘Nieuws’.

A2: wegverbreding Het Vonderen-Kerensheide (A2VK)

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide wordt de komende jaren verbreed met 1 extra rijstrook per rijrichting (van 2x2 rijstroken met spitsstrook nu, naar 2x3 rijstroken met vluchtstrook in de toekomst).

Deze verbreding zorgt voor:

  • betere doorstroming (minder files) en betrouwbaarheid
  • betere verkeersveiligheid en minder sluipverkeer in de regio
  • positieve effecten op de economische ontwikkeling van Limburg

Eind 2027 is de verbreding gereed.