Clicky


Transavia maakt crewtraining in de regio mogelijk met Training Truck

Transavia maakt crewtraining in de regio mogelijk met Training Truck
21-02-2024 14:41 | Noviteiten | auteur Redactie

EINDHOVEN - Transavia heeft woensdag op Eindhoven Airport zijn innovatieve Training Truck voor het opleiden van crew officieel in gebruik genomen. De trainingsfaciliteit kan worden ingezet voor een keur aan trainingen onder meer op het gebied van brandbestrijding en het bedienen van de entry- en overwingdeuren.

De vrachtwagen is op maat gemaakt voor Transavia met de herkenbare groene stoelen en een realistische werkomgeving zoals die ook aan boord te vinden is. Op de buitenkant pronkt met het oog op de toekomst al een Airbus, maar de binnenkant ziet er nog uit als een Boeing. De komende jaren zijn er simpelweg meer Boeing-trainingen dan Airbus-trainingen. Op het moment dat het omslagpunt is bereikt, zal ook de vrachtwagen worden omgebouwd naar de Airbus-configuratie.

De vrachtwagen is ontwikkeld door Airsafetytraining.com. Dit Limburgse bedrijf is onderdeel van Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV dat al jaren vliegveiligheidstrainingen door heel Europa geeft.

Doordat Transavia de beschikking heeft over de vrachtwagen zijn we voor de meeste trainingen niet meer afhankelijk van externe partijen. We kunnen onze eigen tijden bepalen en hebben 24/7 toegang tot de trainingsfaciliteit.

Trainen in de regio

Wat ook een voordeel is, is dat de vrachtwagen in te zetten is op locatie waardoor het voor mensen die bijvoorbeeld rondom Eindhoven of Rotterdam wonen aantrekkelijker wordt om bij Transavia aan de slag te gaan. Cursisten hoeven voor hun opleiding minder vaak naar Schiphol af te reizen, wat ook zorgt voor minder verkeersbewegingen en daarmee uitstoot.

Verder kan Transavia de vrachtwagen ook voor promotiedoeleinden gebruiken. Mogelijk dat we ook trainingen voor andere partijen op locatie kunnen organiseren.