Clicky


Eind van de dag trekt storm Louis over Nederland

Eind van de dag trekt storm Louis over Nederland
22-02-2024 10:11 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HOUTEN - [update 10:35 uur] Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

Aan de kust is er dan kans op storm. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kunnen windstoten voorkomen van 100 tot 110 kilometer per uur. In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90 tot 100 km per uur.

Het KNMI heeft voor de avond code geel afgegeven in verband met de (zeer) zware windstoten uit het zuidwesten tot westen. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie raadt verkeersdeelnemers aan voorzichtig te doen, de rijstijl aan te passen en voor vertrek de weer- en verkeersinformatie te checken.

Aan het begin van de nacht naar vrijdag neemt de wind in kracht af.

Dat de storm de naam Louis heeft gekregen, komt volgens Weeronline doordat de Franse en Belgische weerdiensten hem die naam hebben gegeven. De storm blaast uit het zuidwesten en doet die landen eerder aan dan Nederland. Komt het donderdagavond in ons land tot storm en code oranje, dan blijft de naam toch Louis, aldus een woordvoerder.

Als de storm uit het westen zou komen, zou de naam Kathleen aan de orde zijn geweest. Die staat op de namenlijst die het KNMI samen met de Britse en Ierse weerdiensten heeft opgesteld.