Clicky


Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen
22-02-2024 10:19 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 10:50 uur] Mirage Retail Group, de eigenaar van onder meer Blokker, wil de winkelketen mogelijk verkopen. "We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open, waaronder dus ook verkoop", bevestigt hij na berichtgeving in het FD.

Stapert, sinds begin deze maand de nieuwe topman van Mirage, meldt dat er "constructieve gesprekken met diverse stakeholders" lopen. Met hoeveel partijen het moederbedrijf in gesprek is en met wie, zegt hij niet. Wel meldt hij dat "een selecte groep mogelijke kopers" is benaderd en dat meerdere partijen interesse hebben. "De goede prestaties van Blokker geven ons het vertrouwen in een positief resultaat in de komende maanden."

Verder laat hij weten dat Mirage "er alles aan doet om de continuïteit van Blokker veilig te stellen".

Intertoys

Mirage kwam onlangs met de resultaten over boekjaar 2022, dat liep van 1 februari 2022 tot en met 31 januari vorig jaar. Blokker leed over die periode 11 miljoen euro verlies. In oktober zei toenmalig topman van Mirage, Michiel Witteveen, dat Blokker geen verlies meer draaide.

Intertoys is ook een winkelketen van Mirage. De eigenaar wilde die speelgoedwinkelketen eerder verkopen, maar begin deze maand werd bekend dat de verkoop op het laatste moment afketste. Het bedrijf wilde Intertoys verkopen om Mirage weer financieel gezond te maken. Het plan was om daarna ook Blokker in de verkoop te doen. Het bedrijf was ook de eigenaar van elektronicaketen BCC, die vorig jaar failliet ging.