Clicky


Politie houdt verdachten dieseldiefstal aan

Politie houdt verdachten dieseldiefstal aan
22-02-2024 15:26 | Criminaliteit | auteur Redactie

YERSEKE - De politie heeft woensdagavond 21 februari 2024 drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Dat gebeurde na een melding over een verdachte situatie op een bedrijfsterrein aan de Zanddijk in Yerseke. De verdachten zijn een 31-jarige inwoner van Goes, een 41-jarige inwoner van Kruiningen en een 27-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats..

Politieagenten die woensdag 21 februari rond 21.50 uur onderweg waren naar een melding over een verdachte situatie op de Zanddijk, troffen op de Olzendedijk heel wat betrokken inwoners van Yerseke aan. Deze mensen hadden gereageerd op een bericht over de verdachte situatie in de buurt Whatsapp groep.

Eén van de buurtbewoners vertelde de politieagenten dat er een verdachte auto bij een bedrijf op de Zanddijk had gestaan en dat de drie inzittenden gevlucht waren. Agenten troffen op de kruising van de Zanddijk en de Molendijk de auto van het drietal aan. Op aanwijzen van omstanders troffen ze op de Zanddijk één van de verdachten, een 41-jarige inwoner van Kruiningen, aan. Andere dorpsbewoners hadden op de 1e Tholseindeweg (de 31-jarige verdachte uit Goes) en op de Kreeft (de man zonder vast adres in ons land) de andere twee verdachten staande gehouden. 

Vermoedelijk heeft het drietal geprobeerd brandstof te stelen. Bij het bedrijf aan de Zanddijk trof de politie onder een vrachtwagen een jerrycan vol diesel aan. Bovendien rook één van de aangehouden verdachten sterk naar diesel.

De drie mannen zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek en verhoor in de cel gezet. De auto waarin de verdachten hebben gereden is in beslag genomen.