Clicky


Advocatenorde verwacht eind maart uitkomst onderzoek Khalid Kasem

Advocatenorde verwacht eind maart uitkomst onderzoek Khalid Kasem
22-02-2024 19:58 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten laat weten dat het onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem naar verwachting eind maart af is.

Volgens de orde is het onderzoek "vergevorderd", maar details worden niet gegeven in hun korte verklaring. Eerder liet de orde weten het onderzoek te doen samen met de orde van advocaten Midden-Nederland.

Kasem werd begin januari in het AD in verband gebracht met omkoping. De krant zou opnames hebben waarin hij in 2019 tegen Peter R. de Vries, met wie hij destijds in Amsterdam een advocatenkantoor had, gezegd heeft dat hij een ambtenaar van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) had omgekocht om een cliënt eerder vrij te krijgen. Kasem ontkent de beschuldiging.

Een lokale deken moet toezicht houden op alle advocaten in het arrondissement. Behalve de deken doen ook de DJI onderzoek naar de kwestie. Door de gebeurtenissen legde Kasem zijn werk als presentator van het BNNVARA-programma Khalid & Sophie neer.