Clicky


Duvenbeck neemt Schotpoort Logistics over

Duvenbeck neemt Schotpoort Logistics over
23-02-2024 12:30 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BOCHOLT/EERBEEK - Logistiek dienstverlener Duvenbeck breidt zijn netwerk uit naar de Benelux-landen. Op 19 februari 2024 werd het contract voor de overname van de Nederlandse transport- en logistiek dienstverlener Schotpoort Logistics ondertekend.

Het familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eerbeek bij Arnhem, is gespecialiseerd in transport-, warehouse-, contract- en projectlogistiek. Tot de belangrijkste klanten van Schotpoort Logistics behoren producenten uit de papier- en verpakkingsindustrie evenals productie- en handelsbedrijven actief in de FMCG en zonneenergie markten. Daarnaast beschikt het bedrijf over meer dan 70.000 vierkante meter aan warehouse faciliteiten.

Naast het hoofdkantoor in Eerbeek bij Arnhem, zijn de warehouses verspreid over heel Nederland te vinden, van Hoogezand bij Groningen in het noorden tot Best bij Eindhoven in het zuiden.

De vloot, inclusief onderaannemers, bestaat uit 120 transportvoertuigen. Het bedrijf heeft tevens een vestiging in Litouwen. Door de overname worden alle 180 medewerkers van Schotpoort Logistics onderdeel van Duvenbeck.

Duvenbeck werd in 1932 opgericht en het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Bocholt, Noordrijn-Westfalen. Momenteel is Duvenbeck op 40 locaties in elf landen vertegenwoordigd. Duvenbeck is een full-service-provider op het gebied van conceptontwikkeling, transport en contractlogistiek. Bovendien biedt het bedrijf crossdocking, sequencing en trailer yard services aan.

Duvenbeck beschikt over 1.600 eigen vrachtwagens die vooral voor de automobielbranche en industriële klanten worden ingezet. Ook binnen de landbouwvoertuigenindustrie is Duvenbeck erg actief.

Met de overname, zetten Duvenbeck en zijn meerderheidsaandeelhouder Waterland de ingeslagen internationaliseringsstrategie voort en worden kerncompetenties en klantsegmenten verder uitgebreid.

"Met de overname van Schotpoort Logistics ontsluiten wij een regio die bij de realisatie van onze groeistrategie een centrale rol speelt. De nabijheid tot de zeehavens Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen zorgt ervoor dat wij onze activiteiten binnen de import- en export-logistiek met behulp van Schotpoort Logistics kunnen uitbreiden en nieuwe klantsegmenten in het Verre Oosten en Europa ontsluiten", aldus Hakan Bicil, CEO van Duvenbeck.

Schotpoort werd in 1934 opgericht en was tot nu toe in handen van de gelijknamige familie. Directeur Fred Schotpoort: “Onder de paraplu van Duvenbeck kunnen wij onze logistieke oplossingen verder ontwikkelen en profiteren wij tegelijkertijd van de sterke marktpositie van een logistieke speler die in heel Europa actief is. Een ander voordeel voor beide ondernemingen is dat onze dienstenportfolio in Nederland perfect bij de groeistrategie van Duvenbeck past.”

De overname dient nog te worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.