Clicky


Zoektocht naar man in Botlek gaat 'onverminderd door'

Zoektocht naar man in Botlek gaat 'onverminderd door'
23-02-2024 16:55 | Aanvaringen | auteur ANP

ROTTERDAM - De zoektocht naar de man die woensdag in de Botlek in het water belandde tijdens werkzaamheden gaat "onverminderd door", zei een politiewoordvoerster vrijdag. Een 59-jarige man uit Hoogvliet was op een boorplatform in het Rotterdamse havengebied aan het werk toen een werkschip ertegenaan voer. Hij raakte te water en sindsdien wordt naar hem gezocht.

Hoe het zoeken de komende tijd verdergaat, hangt onder meer af van de stromingen. Deze kunnen "superverraderlijk zijn", aldus de politiewoordvoerster. De zeehavenpolitie moet daarom "elke keer opnieuw afwegen wat de volgende logische stap is". Bij het zoeken naar de man worden duikers, sonarboten en een onderwaterdrone ingezet.

Al snel nadat het ongeluk woensdag om 11.30 uur was gebeurd, werd ervan uitgegaan dat de man niet meer leefde. Ongeveer drie uur na de aanvaring werd de reddingsactie omgezet in een bergingsactie.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is op de plek van het ongeluk geweest voor een verkenning. Op basis van die bevindingen wordt later besloten of de raad een formeel onderzoek start naar het voorval. Ook de Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek. Die bekijkt onder andere wat de oorzaak van het ongeval is, of dat voorkomen had kunnen worden, verwijtbaar is en of het om een technische of menselijke fout gaat, duidt een woordvoerster.