Clicky


Medvedev zegt dat Rusland wraak neemt voor sancties

Medvedev zegt dat Rusland wraak neemt voor sancties
24-02-2024 11:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

MOSKOU - Rusland zal "wraak" nemen voor de nieuwe sancties van westerse landen. Dat zegt oud-president Dmitri Medvedev, die tegenwoordig ondervoorzitter is van de Russische veiligheidsraad.

De sancties werden opgelegd vlak voor de grootschalige oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat en na de dood van oppositiepoliticus Aleksej Navalny, die onder verdachte omstandigheden overleed in een Russische gevangenis.

Sancties waren er al langer, maar nu wordt de hele samenleving getroffen, zegt Medvedev. "De reden is duidelijk: hoe slechter het is voor Russische burgers, hoe beter het is voor de westerse wereld. Laat hen lijden", aldus Medvedev. "We moeten dit allemaal onthouden en waar mogelijk wraak op hen nemen. Ze zijn onze vijanden."

Medvedev laat zich vaak in strijdlustige bewoordingen uit over het Westen. Zo heeft hij herhaaldelijk gedreigd met de inzet van kernwapens en operaties op het grondgebied van landen die Oekraïne steunen.

Ook in zijn Telegrampost van zaterdag zegt hij dat er "bepaalde activiteiten op hun grondgebied" nodig zijn "die normaal niet in de openbaarheid besproken worden".