Clicky


Ernstig ongeval auto's en vrachtwagen net over de grens

Ernstig ongeval auto's en vrachtwagen net over de grens [+foto]
26-02-2024 10:07 | Ongevallen | auteur Redactie

'S-HEERENBERG - [update 11:43 uur] Op de grensovergang met Duitsland heeft maandagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Elsepas/B220 tussen Emmerich en 's-Heerenberg.

Rond 07:45 uur vond het ongeval plaats tussen twee auto's en een vrachtwagen.

Een 18-jarige bestuurder van een BMW reed op de B220 richting Nederland toen hij door nog onbekende oorzaak links uitweek en frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende vrachtwagen.

Door de kracht van de aanrijding kwamen beide bestuurders bekneld te zitten in hun voertuigen en moesten door de brandweer worden bevrijd. De 59-jarige Nederlandse vrachtwagenchaffeur en de 18-jarige automobilist raakten levensbedreigend gewond, meldt de Duitse politie. De 18-jarige is per traumaheli overgrbacht naar een ziekenhuis in Nederland, de vrachtwagenchauffeur per ambulance.

Een 27-jarige vrouw uit Emmerich reed vlak achter de 18-jarige in haar VW toen het ongeval plaatsvond. Zij kwam op haar beurt in botsing met de BMW en kwam aan de rechterkant van de weg tot stilstand. De vrouw uit Emmerich raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Nederlandse hulpdiensten kwamen ook in actie voor de slachtoffers, zo landde de traumahelikopter naast het ongeluk zodat de artsen medische assistentie konden verlenen.

Omdat het ongeval net aan de Duitse kant van de grensovergang is gebeurd zal de Duitse politie verder onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk.

De weg is nog zeker tot 14.00 uur dicht.