Clicky


16-jarige jongen met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning in Rotterdam

16-jarige jongen met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning in Rotterdam
26-02-2024 11:10 | Misdaad | auteur Redactie

ROTTERDAM - Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen aangehouden die zich verdacht gedroeg bij de bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. 

Omstreeks half drie ’s nachts zagen de agenten, die toezicht aan het houden waren op de woning die eerder doelwit was van een aantal explosies, een scooter die verdacht rond reed. Toen de agenten de bestuurder wilden benaderen, ging deze er te voet vandoor. De agent zette de achtervolging in.

Tijdens het rennen, gooide de verdachte een tas weg. Op de Marie van Eijsden Vinkstraat kon de agent de verdachte pakken en aanhouden. In de weggegooide tas bleek een automatisch vuurwapen te zitten. De scooter bleek gestolen en is in beslag is genomen, meldt de politie.

Een nacht eerder was er nog een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden na een explosie aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Deze explosie houdt vermoedelijk verband met de eerdere incidenten op de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam.

De 14-jarige jongen raakte gewond aan zijn been als gevolg van de explosie en moest worden behandeld in het ziekenhuis. Ook had hij diverse brandplekken op zijn lijf. Na een behandeling in het ziekenhuis is de jongen overgebracht naar het politiebureau.