Clicky


Delta Development verhuurt twee warehouses op Rotterdam Logistics Park aan VDH Warehousing & Logistics en aan Top Group International B.V.

Delta Development verhuurt twee warehouses op Rotterdam Logistics Park aan VDH Warehousing & Logistics en aan Top Group International B.V.
26-02-2024 11:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Delta Development en ELREP Asset Management hebben, in samenwerking met JLL, de eerste huurovereenkomsten gesloten voor de nieuwbouwontwikkeling Rotterdam Logistics Park (RLP) te Hellevoetsluis. Huurder VDH Warehousing & Logistics heeft inmiddels haar intrek genomen in RLP B en huurt circa 23.500 m². Top Group International huurt RLP C met circa 23.500 vierkante meters. Met de oplevering van het logistieke complex eind 2023 en deze succesvolle verhuurtransacties wordt er een grote bijdrage geleverd aan de bedrijvigheid op het nieuwe logistieke park dat onderdeel uitmaakt van de haven van Rotterdam. Delta Development start binnenkort met de ontwikkeling van RLP A en RLP D van respectievelijk circa 25.000 m² en circa 28.000 m².

Alle warehouses krijgen naar verwachting een BREEAM Very Good-beoordeling. Voor de twee warehouses zijn gedetailleerde berekeningen gemaakt met betrekking tot 'whole life carbon', waarbij niet alleen rekening is gehouden met operationele en materiaal gerelateerde emissies, maar ook met de impact van de fundering, het buitenterrein en de zonnepanelen. Uit deze berekeningen blijkt dat de gebouwen, inclusief alle onderdelen, al in 2041 een positieve 'whole life carbon' hebben, met een verwachte positieve opbrengst gelijk aan 7.300 ton CO₂ tot aan 2050.

VDH Warehousing & Logistics is een toonaangevende logistieke dienstverlener met een sterke reputatie in op maat gemaakte logistieke oplossingen. Met jarenlange ervaring en expertise bedient VDH diverse industrieën en streeft ernaar om altijd de beste oplossingen te leveren. VDH's betrokkenheid bij duurzaamheid blijkt uit hun inzet voor CO₂ -reductie en milieubewuste oplossingen. Als een innovatieve partner streeft de logistieke dienstverlener ernaar om voortdurend te evolueren en waarde toe te voegen aan de logistieke processen.

Top Group International BV (TGI) was de eerste Taiwanese/Chinese logistieke dienstverlener in Nederland. Opgericht in 2001. De Taiwanese eigenaar van TGI zag de mogelijkheid om de systematische, westerse methodologie te combineren met de bescheiden servicehouding uit het oosten om een pragmatisch bedrijfsmodel te creëren. Sindsdien levert TGI logistieke en opslagdiensten van hoge kwaliteit aan haar klanten tussen Azië en Europa door gebruik te maken van de Nederlandse logistieke infrastructuur van wereldklasse en de geavanceerde Supply-Chain die het Oosten met het Westen verbindt.

Macquarie Asset Management heeft de twee logistieke gebouwen op RLP verworven. RLP is ontworpen door Quadrant 4 Architects en de aannemer voor de gebouwen is Heembouw. Deze verhuurtransacties werden begeleid door JLL, in collegiale samenwerking met Industrial Real Estate Partners.