Clicky


Vrouw cel in voor veroorzaken fataal verkeersongeluk in Terschuur

Vrouw cel in voor veroorzaken fataal verkeersongeluk in Terschuur
26-02-2024 14:58 | Ongevallen | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 24-jarige vrouw uit de gemeente Barneveld tot een gevangenisstraf van zeven maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk onder invloed van alcohol in Terschuur. Ook raakt zij drie jaar haar rijbewijs kwijt.

Op 2 oktober 2022 reed de vrouw in de avond in Terschuur achterop een fietser. De fietser overleed de dag erna aan zijn verwondingen.

De vrouw stapte in haar auto, terwijl zij die middag meerdere cocktails en biertjes had gedronken. Zij wist dat zij te veel alcohol op had om nog te mogen rijden. Naast dat zij in beschonken toestand ervoor koos toch te gaan rijden, raakte zij afgeleid door haar radio. Daarbij paste ze haar snelheid niet aan en keek niet voor zich op de weg, waardoor het kon gebeuren dat ze achterop de fietser reed. Met fatale gevolgen. Dat neemt de rechtbank de vrouw kwalijk. 

Dit zijn zeer ernstige strafbare feiten, waarmee de vrouw niet alleen haar eigen veiligheid maar ook die van de overige verkeersdeelnemers in gevaar bracht. De rechtbank oordeelt dat de vrouw aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden.

De rechtbank komt tot een andere mate van schuld dan waar de officier van justitie de eis, van 24 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, op baseerde. De officier ging uit van ernstige schuld, de rechtbank komt tot aanmerkelijke schuld. Daardoor komt de rechtbank tot een andere straf dan geëist.