Clicky


Internationaal Transport Van der Heijden neemt CoTrans over

Internationaal Transport Van der Heijden neemt CoTrans over
26-02-2024 15:02 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HAPERT - Internationaal Transportbedrijf Van der Heijden BV neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 de activiteiten van plaatsgenoot CoTrans BV over. Met deze overname breidt Van der Heijden BV haar distributienetwerk in de Benelux uit. Alle medewerkers worden overgenomen evenals het gehele wagenpark en het bedrijfspand.

Bij CoTrans BV staat iedereen klaar om de klant optimaal te bedienen. Zij doen er alles aan om het logistieke proces voor hun klanten te verlichten. Niet voor niets luidt hun slogan "uw transport onze zorg". Voor de 24-uurs palletdistributie binnen de Benelux staan 35 (vracht)wagens en trailers klaar. De ervaren planners en professionele chauffeurs zorgen voor service, kwaliteit en duidelijkheid om hun gedegen klantenbestand te bedienen. Met een modern wagenpark en een up-to-date warehouse zorgen zij ervoor dat er aan elke logistieke vraag kan worden voldaan.

Hierdoor is CoTrans BV een goede aanvulling op de diensten die nu al door Van der Heijden BV worden verzorgd.

Van der Heijden BV is al sinds 1932 actief in zowel transport en warehousing. Dagelijks zijn zij onderweg met 120 moderne, veilige en milieubewuste trucks. Naast transportmiddelen beschikken zij tevens over eigen faciliteiten voor op- en overslag, handling en orderpicking. Met magazijnen van een capaciteit van 40.000 pallets, worden de klanten logistiek gezien ontzorgd. Klanten wordt een totaal oplossing geboden; van distributie Benelux, expeditie faciliteiten door geheel Europa en opslag met logistiek diensten. Niet voor niets is hun motto “simply the best”.

Na de overname werken er ongeveer 235 medewerkers bij Van der Heijden BV en telt het wagenpark circa 150 trekkende eenheden.

Gert-Jan van der Heijden: “De werkzaamheden van CoTrans BV passen erg goed bij de werkzaamheden van Van der Heijden BV. CoTrans BV is ook een sterke speler op het vlak van distributie Benelux. Door de overname kunnen we al onze klanten nog beter van dienst zijn. Tevens kunnen we door ritoptimalisatie van onze voertuigen de dropdichtheid vergroten en tevens bijdragen aan een reductie in CO2-uitstoot. Dit jaar zal gebruikt worden om de operationele samenwerking verder tot stand te brengen zodat de synergie geoptimaliseerd kan worden. De naam CoTrans blijft voorlopig dus ook gewoon bestaan.”