Clicky


Oprit A16 bij Rotterdam-Alexander gaat 18 maanden dicht

Oprit A16 bij Rotterdam-Alexander gaat 18 maanden dicht
27-02-2024 14:06 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROTTERDAM - Oprit nummer 27 van de snelweg A16, de noordelijke ring van Rotterdam bij Rotterdam Prins Alexander, gaat vanaf zondag 10 maart voor de duur van achttien maanden dicht. Dat is volgens Rijkswaterstaat nodig om het viaduct van de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam te vervangen. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder en vertragingen.

De snelweg moet voor de aanleg van het viaduct tijdelijk worden omgelegd. Dat duurt tot 29 april. Op die dag wordt de tijdelijke weg in gebruik genomen. Die moet de hinder voor weggebruikers zo klein mogelijk houden. De tijdelijke omlegging plus een hulpbrug over de Hoofdweg zorgen ervoor dat het verkeer zoveel als mogelijk door kan rijden tijdens de werkzaamheden.

Tijdens de afsluiting van de oprit kan het verkeer gebruikmaken van oprit 26 Rotterdam Kralingen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed te plannen en de actuele verkeersinformatie te raadplegen. De omleidingsroutes staan aangegeven op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg. Het werk bij oprit 27 is naar verwachting medio september 2025 klaar.