Clicky


Politie vraagt aandacht voor doodgeschoten meisje (11) Antwerpen

Politie vraagt aandacht voor doodgeschoten meisje (11) Antwerpen
27-02-2024 23:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In het televisieprogramma Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteed aan de beschieting van een woning in Antwerpen waarbij vorig jaar januari een meisje van 11 jaar om het leven kwam. Er werden beelden getoond van twee mannen die voor de beschieting hun auto parkeerden in de buurt van het bewuste huis.

Een van hen liep in de richting van de woning die later werd beschoten, de andere man volgde waarschijnlijk op een elektrische, zwarte step. Hij had een witte zak bij zich, waarin mogelijk het vuurwapen zat dat is gebruikt, aldus de politie. Kort na het incident kwamen de twee mannen terug bij de geparkeerde auto, een ouder model Peugeot 308. Bij de beschieting raakten ook twee zussen en de vader van het omgekomen meisje gewond.

In deze zaak zijn onlangs twee personen aangehouden, een 53-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Brussel. Hun rol wordt onderzocht. Ook wordt nog uitgezocht of de 21-jarige een van de mannen is die op de beelden is te zien, aldus de politie.

De beschieting heeft vermoedelijk te maken met een drugsgerelateerd conflict in de onderwereld. De politie houdt er rekening mee dat er Nederlandse verdachten bij betrokken zijn. De Antwerpse burgemeester Bart de Wever gaf kort na het incident al aan dat er een verband was met de drugsmisdaad in Antwerpen.