Clicky


IVECO S-WAY voor Kors Hoogwerksystemen

IVECO S-WAY voor Kors Hoogwerksystemen
28-02-2024 12:32 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

STEENWIJK - Kors Hoogwerksystemen in Steenwijk is dealer van verschillende merken hoogwerkers, waaronder Skyjack en Ommelift. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en onderhoudt deze machines en voert ook de jaarlijkse keuringen uit. Chauffeur Harald Veninga vervoert de machines door heel Nederland. "Wij rijden de machines naar de klant, maar halen ze ook op voor keuringen, reparaties en dergelijke. Dat betekent genoeg werk voor onze drie trekker- oplegger combinaties en een bakwagen", aldus de chauffeur.

De nieuwe IVECO is van het type AS440S53TXFP en dat staat voor de grootste cabine, 530 pk en een 6x2 configuratie met een sturende, liftbare voorloopas. De, door Cornelis Bedrijfsauto's geleverde truck is een rondom luchtgeveerde trekker en is voorzien van de Cursor 13 krachtbron die zijn werk doet zonder EGR.

Tankinstallatie aan boord

Voor Harald is het niet de eerste IVECO. Eerder reed hij met een IVECO Stralis, en met de nieuwe IVECO S-Way is hij terug bij dit merk. ,,Het is echt een hele dikke auto geworden, precies zoals ik hem graag zie. De truck is opgebouwd door Vlastuin Truckopbouw, met onder meer een lichtbalk achter op de cabine en een speciale tankinstallatie. Achter de cabine is een haspel aangebracht, waarmee ik de machines kan aftanken met diesel. Dat is superhandig, want voorheen moest ik dat vaak bij tankstations doen onderweg''. Verder is de truck voorzien van op maat gemaakte zijskirts en glanzende Alcoa velgen.

​Boven verwachting

Ook ten aanzien van het interieur is er niets aan het toeval overgelaten. De ruime IVECO S-Way cabine is voorzien van alle opties zoals het uitgebreide IVECO audio- en navigatiesysteem, een ruime koelkast en voldoende opbergruimte. De ruime slaapcabine biedt veel comfort, maar slapen doet Harald gewoon thuis: "Wij rijden vanuit Steenwijk door het hele land, maar we zijn iedere avond thuis. Toch, als het een keer nodig zou zijn, is overnachten prima mogelijk in deze cabine."

Harald roemt het comfort en de trekkracht van zijn nieuwe IVECO S-Way: "De auto rijdt echt boven verwachting. Dankzij de luchtvering rondom rijdt de truck enorm comfortabel en met zijn 530 pk trekt hij goed. Op hellingen, waar mijn vorige truck echt snelheid verloor, loopt deze gewoon door. Ten opzichte van mijn Stralis is er heel veel veranderd bij dit merk, en zeg nou zelf, daar staat toch gewoon een hele mooie dikke auto?"