Clicky


Vier DAF XG 480 trekkers voor Veenstra|Fritom

Vier DAF XG 480 trekkers voor Veenstra|Fritom
28-02-2024 16:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HEEG - Veenstra|Fritom in het Friese Heeg heeft vier nieuwe DAF XG 480 trekkers in gebruik genomen. De beslissing tot de aanschaf van de nieuwe DAF trucks werd gemaakt na de positieve resultaten van het vorige model van DAF, de XF 480 Super Space Cab.

Veenstra|Fritom in Heeg had al ervaring met DAF XF 480 Super Space Cab trekkers, waarvan er vorig jaar nog vier exemplaren werden afgeleverd. "Voor ons is brandstofverbruik cruciaal en de twaalf DAF trucks van de vorige generatie in onze vloot laten keer op keer prima cijfers zien. Voor de nieuwe generatie zou dat nog veel beter moeten zijn, gezien de stroomlijn van de cabines. We rijden nu een paar weken met de trucks, en de claim van DAF wordt keurig waar gemaakt, want we zien nu al betere cijfers dan die van de andere trucks", aldus directeur Wessel R. Veenstra.

Wij koesteren relaties

Voor de keuze voor de DAF XG 480 was brandstofverbruik dan ook een belangrijk argument, maar ook de service van DAF trucks dealer Bedrijfswagen Service Friesland was belangrijk. Veenstra: "Wij werken al jaren met de BSF vestiging in Bolsward en het contact is altijd uitstekend. BSF staat achter het product en dat is voor ons belangrijk. Het eenvoudige reparatie en onderhoud doen we in eigen werkplaats, maar voor de grotere klussen en voor garantie kunnen we altijd terecht bij de dealer. Wij koesteren relaties, en dat is bij BSF wederzijds. Ook dat is belangrijk, maar uiteraard ook de totale kosten van een truck, de TCO. Ook dat maakt DAF waar."

Comfort en ruimte

De totale vloot van Veenstra|Fritom in Heeg omvat 72 trekkende eenheden. Die trucks worden zowel nationaal als internationaal ingezet. De nieuwe DAF trekkers rijden vooral internationaal, op landen als Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Daarbij komen de ruime XG cabines goed tot hun recht, want de chauffeurs zijn vaak de hele week van huis. "De chauffeurs zijn erg te spreken over het comfort en de ruimte in de nieuwe DAF’s."

Veenstra: "Met deze, extra lange cabines heeft dit merk echt weer de lat hoger gelegd voor wat betreft ruimte en comfort in de cabine. Dat is belangrijk in deze tijden van chauffeurs krapte. Een tevreden en uitgeruste chauffeur presteert gewoon beter, en dat is winst voor iedereen."

Rode wielen met wit hart

De DAF XG 480 trekkers van Veenstra|Fritom zijn uitgerust met koelkasten, standairco, het DAF Corner View systeem en een zonneklep. Verder zijn de trucks voorzien van een fraaie LED lichtbak en zwaailichten op het dak. In de frisse Veenstra|Fritom huisstijl met de kenmerkende rode wielen met een wit hart en een wit lijntje zien de nieuwe DAF XG trekkers er fris en strak uit.

Het verhaal van Veenstra|Fritom begon in 1928. 96 jaar later werken op verschillende afdelingen 160 medewerkers samen aan de beste logistieke oplossingen voor de klant. De dienstverlening van Veenstra|Fritom bestaat uit transport, forwarding, warehousing en overige logistieke oplossingen. Veenstra|Fritom is onderdeel van de Fritom Group, een groep van zes slimme logistieke dienstverleners.