Clicky


Songfestivalnummer 'Europapa' Joost Klein is ode aan vader en Europa

Songfestivalnummer 'Europapa' Joost Klein is ode aan vader en Europa [+video]
29-02-2024 17:24 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - [update 18:00 uur] Het songfestivalnummer van Joost Klein is zoals de titel Europapa al doet vermoeden een ode aan zijn overleden vader en aan Europa. Dat vertelde de zanger en rapper donderdag tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach, waarin hij het nummer presenteerde.

Zo werd ook duidelijk dat Europapa een vrolijk dancenummer is. Ook het kenmerkende gabbergeluid van Klein zit erin. De zanger schreef de tekst van het nummer zelf, met hulp van goede vrienden rapper Donnie en Tim Haars (Gerrie van New Kids). Teun de Kruif, beter bekend als Tantu Beats, produceerde het nummer. DJ Paul Elstak, een van de grondleggers van de happy hardcore, werkte ook mee aan het lied. De clip is deels opgenomen in de polder.

Klein vertelde dat hij in mei in een zelf ontworpen pak naar het Eurovisie Songfestival gaat. "Het begon met een tekeningetje op mijn iPad", vertelde hij donderdag in het programma van Lubach. Een kunstenaar en goede vriend van de artiest werkte die tekening van het blauwe pak met grote pofmouwen vervolgens verder uit. "En toen gingen we naar een hele lieve vrouw en die heeft het pak in elkaar gezet."

Het songfestival is van 7 tot en met 11 mei in het Zweedse Malmö. Klein moet tijdens de tweede halve finale strijden om een plekje in de grote finale.