Clicky


Spaanse politie vindt 470 kilo hasj in Nederlandse vrachtwagen, chauffeur gearresteerd

Spaanse politie vindt 470 kilo hasj in Nederlandse vrachtwagen, chauffeur gearresteerd [+video]
29-02-2024 17:34 | Criminaliteit | auteur Redactie

ALMERÍA - Agenten van de Spaanse Nationale Politie hebben in Almería 470 kilo hasj in beslag genomen, verborgen in een dubbele bodem van een oplegger die levende dieren vervoert. De drugs, verdeelt in twaalf jute zakken, zaten verstopt in een compartiment van de oplegger van de vrachtwagen, die voorzien was van een Nederlands kenteken en niet geladen met dieren was. De agenten hebben de chauffeur van het voertuig gearresteerd. Meer arrestaties worden niet uitgesloten, meldt de Spaanse politie.

Het onderzoek begon toen de agenten informatie kregen over een mogelijk transport over de weg van een verdovend middel. De drugs zouden met een veetransportwagen met Nederlands kenteken vanaf industrieterrein in Almería worden vervoerd. Hieruit ontstond een politieteam gericht op het onderscheppen van genoemde trekker met oplegger.

Tijdens de operatie zagen de agenten een vrachtwagen van het opleggertype wat zij zochten rijden over de Spaanse A-7, nabij de stad Retamar-El Toyo in Almería. Nadat ze hem discreet hadden gevolgd, onderschepten ze hem bij afrit 725 richting Sorbas.

De agenten trokken de chauffeur na en vroegen hem de oplegger te openen, hoewel hij beweerde dat hij alleen de ramen kon openen omdat hij de afstandsbediening was kwijtgeraakt waardoor hij de deur aan de achterkant van de oplegger niet kon openen.

Na een externe inspectie van het voertuig constateerden de agenten dat de oplegger twee verdiepingen had en dat er helemaal geen dieren in zaten. Tussen beide verdiepingen bevond zich een compartiment waar verschillende jutebalen (meestal gebruikt voor het vervoer van hasj) waren ondergebracht.

De agenten brachten de vrachtwagen samen met de chauffeur naar het politiebureau van Almería voor een grondigere inspectie van het voertuig. Daar openden ze de trailerruimte met behulp van snijgereedschap en ontdekten dat er inderdaad twaalf jutebalen met hasj in zaten.

Daarop werd de chauffeur gearresteerd.