Clicky


Containers overboord na aanvaring Willemsbrug Rotterdam

Containers overboord na aanvaring Willemsbrug Rotterdam [+foto]
01-03-2024 09:02 | Aanvaringen | auteur ANP | Redactie Transport Online

ROTTERDAM - [update 09:50 uur] Een binnenvaartschip geladen met containers is vrijdagochtend tegen de Willemsbrug in Rotterdam gevaren. Een aantal containers is daardoor in het water gevallen. Het schip zat klem onder de brug maar is inmiddels weer los.

De containers die van het schip zijn gevallen, zijn leeg. "Er is dus geen sprake van gevaarlijke stoffen die erbij zouden zijn betrokken." Het lijkt er volgens de woordvoerder vooralsnog op dat niemand gewond is geraakt.

Er gaat nu worden gekeken hoe het met de brug is. "Of die schade heeft opgelopen en of leidingen die erdoorheen lopen zijn geraakt."

Het incident gebeurde precies in het midden van de brug, vertelt de woordvoerder verder. Het verkeer op de brug is stilgelegd. "Maar er is nog een oeververbinding."

Waardoor het schip tegen de brug voer en vast kwam te zitten, is nog niet precies duidelijk. De woordvoerder wijst wel op de doorvaarhoogte van de brug. "Je hebt te maken met wisselend tij. De ene keer staat het water lager dan de andere keer."