Clicky


Recordjaar voor Daimler Truck, 7.000 euro bonus voor medewerkers

Recordjaar voor Daimler Truck, 7.000 euro bonus voor medewerkers
01-03-2024 12:06 | Personeel | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN - Daimler Truck heeft het boekjaar 2023 afgesloten met uitstekende economische prestaties, ondanks aanhoudend uitdagende omstandigheden, knelpunten in de bevoorrading in belangrijke regio’s en geopolitieke onzekerheden.

Het bedrijf profiteerde van de sterke vraag in zijn belangrijkste markten voor bedrijfsvoertuigen en een hogere verkoop, omzet, EBIT en vrije kasstroom in de industriële sector. De Raad van Bestuur en de Algemene Ondernemingsraad hebben daarom gezamenlijk besloten om aan de rechthebbende tariefstaffelmedewerkers een winstdelingsbonus van 7.000 euro uit te keren. De bonus geldt voor ongeveer 25.000 werknemers in Duitsland, die deze samen met hun salaris van april 2024 zullen ontvangen.

"In 2023 heeft Daimler Truck opnieuw laten zien dat we met succes op het groeipad zitten. Wij willen het duurzame transport van de toekomst en de transformatie van onze industrie vormgeven en leiden. Onze medewerkers spelen een fundamentele rol – met grote inzet en flexibiliteit hebben onze collega’s een belangrijke bijdrage geleverd aan het recordjaar 2023. Wij willen onze medewerkers graag bedanken voor deze uitstekende prestatie met de winstdelingsbonus", zegt Jürgen Hartwig, Lid van de raad van bestuur van Daimler Truck AG, verantwoordelijk voor Human Resources en Arbeidsdirecteur.

Michael Brecht, voorzitter van de Algemene Ondernemingsraad van Daimler Truck AG: "Ik wil graag alle medewerkers van Daimler Truck en namens de Algemene Ondernemingsraad bedanken voor het afgelopen jaar. Onze medewerkers vormen de ruggengraat van het succes van het bedrijf. Het is hun werk en motivatie die goede jaarresultaten zoals 2023 mogelijk maken. Daarom is het terecht dat zij aan dit succes deelnemen door middel van een winstdelingsbonus."

De uitbetaling van de winstdelingsbonus over het boekjaar 2023 volgt een nieuwe rekenlogica die de bedrijfsleiding en de Algemene Ondernemingsraad vorig jaar zijn overeengekomen. Het is gebaseerd op het model voor managers, dat de bijdrage van alle werknemersgroepen nog beter op één lijn brengt met het economische succes van het bedrijf. Bij Daimler Truck bestaat er sinds 1997 een winstdelingsbonus voor medewerkers in tariefschaal.

Vorig jaar ontvingen de daarvoor in aanmerking komende medewerkers een winstdelingsbonus van 6.300 euro en een eenmalige waarderingsbonus van 1.000 euro.