Clicky


Automobilist omgekomen door aanrijding met vrachtwagen op A27 bij Almere

Automobilist omgekomen door aanrijding met vrachtwagen op A27 bij Almere
01-03-2024 23:45 | Ongevallen | auteur ANP

ALMERE - [update za 11:35 uur] De man die vrijdagavond om het leven kwam door een ongeluk op de A27 bij Almere is een 31-jarige inwoner van Lelystad. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van Omroep Flevoland. Het slachtoffer werd door een vrachtwagen aangereden op de vluchtstrook, waar hij stond omdat zijn personenauto kort daarvoor in botsing was gekomen met een andere vrachtwagen.

"In eerste aanleg was sprake van een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen met lichte materiële schade", licht een politiewoordvoerder zaterdagochtend toe. Toen de bestuurders van beide voertuigen daarna op de vluchtstrook stopten, ging het mis. "De bestuurder van de personenauto stapte uit en werd aangereden door een aankomende vrachtwagen", aldus de woordvoerder.

Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De bestuurder van de vrachtwagen die het fatale ongeluk veroorzaakte, is vrijdagavond meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor en om een verklaring af te leggen. "En om nazorg te verlenen," zegt de politiewoordvoerder, "want niemand wil dit." Uit onderzoek moet blijken of sprake is van verwijtbaarheid.