Clicky


Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe [+foto]
02-03-2024 15:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 15:18 uur] Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

Bij de locatie in Amsterdam Zuid-Oost bleef tijdens de ceremonie alles onder controle en waren er geen bijzonderheden te melden, zei de politie.

De 26-jarige Danzel Silos, zoals de rapper echt heet, kwam afgelopen zondag om het leven door een schietpartij bij een partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam-Sloterdijk. Een 20-jarige Amsterdammer werd woensdag aangehouden op een vliegveld in Parijs voor betrokkenheid bij de schietpartij. Hij zou vanuit Parijs naar Cayenne in Frans-Guyana hebben willen vluchten.

Daverend applaus

In Amsterdam waren er in de nacht van dinsdag op woensdag drie explosies. De politie vermoedt dat deze te maken hebben met de schietpartij waardoor Bigidagoe om het leven kwam. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zei vrijdag in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester dat ze daardoor geschokt is. "Mensen die deze explosies uitvoeren lijken niet in de gaten te hebben dat hier een kind vermoord had kunnen worden", zei ze. "Dat is wat je dan op je geweten hebt. Dat is toch onbestaanbaar."

Tijdens de plechtigheid zaterdag was er ruimte voor toespraken, gebeden, muziek en kreeg Silos van de honderden aanwezigen bij het einde een daverend applaus. De rouwenden kregen tijdens de uitvaartdienst de mogelijkheid een laatste groet aan hem te brengen. Later zaterdag gaat het lichaam naar de laatste rustplaats, op begraafplaats Westgaarde.