Clicky


Slachtoffer ongeluk A27 aangereden door uitwijkende vrachtwagen

Slachtoffer ongeluk A27 aangereden door uitwijkende vrachtwagen
02-03-2024 19:20 | Ongevallen | auteur ANP

ALMERE - De 31-jarige man uit Lelystad die vrijdagavond omkwam door een ongeluk op de A27 bij Almere, is aangereden door een vrachtwagen die de stilgevallen auto van het slachtoffer wilde ontwijken. De politie spreekt na een eerste onderzoek van een "tragisch ongeval".

Het ongeluk gebeurde op een onverlichte snelweg. De man uit Lelystad reed op de A27 vanaf Lelystad in de richting van Breda om nog onbekende reden achterop een voor hem rijdende vrachtwagen. Zijn auto raakte daarbij zodanig beschadigd dat die op de tweede rijstrook stil kwam te staan. De betrokken vrachtwagen stopte iets verderop op de vluchtstrook.

Meerdere personenauto's wisten de stilstaande auto te ontwijken. Ook de vrachtwagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Friesland, kon het voertuig nog ontwijken door er rechts omheen te sturen, maar kwam daarbij op de rechter vluchtstrook terecht. Daar stond de man uit Lelystad te wachten op hulp. Hij werd aangereden door de vrachtwagen en overleed direct.

De bestuurder van de vrachtwagen die het slachtoffer aanreed, werd meegenomen naar het bureau en kon na het afleggen van een verklaring naar huis. Of de Fries iets te verwijten valt, moet het onderzoek uitwijzen, zegt een politiewoordvoerder. Getuigen worden gevraagd zich te melden.