Clicky


BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen
04-03-2024 00:05 | Sport | auteur ANP/RTR

SAKHIR - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

Verstappen senior had tegen de Engelse krant Daily Mail gezegd dat de spanning binnen het team zal blijven bestaan zolang Horner in functie blijft. "Het team dreigt dan uit elkaar te vallen." Ook zou Verstappen hebben gezegd dat "Horner het slachtoffer speelt, terwijl hij degene is die de problemen veroorzaakt".

Verstappen bevestigde tegenover de BBC dat hij met verschillende media had gesproken na een eerdere woordenwisseling met Horner.

Email

De woordvoerder van Red Bull zegt tegen de Britse zender dat er niets aan de hand is. "Het team is een eenheid en we zijn gefocust op racen." Red Bull wist de onrust even op de achtergrond te krijgen door de overtuigende overwinning van Max Verstappen in de Grote Prijs van Bahrein. Met de tweede plaats van Sergio Pérez haalde het team de maximale score.

Moederbedrijf Red Bull had teambaas Horner woensdag na onafhankelijk onderzoek vrijgesproken van de beschuldigingen van ongepast gedrag. De zaak bleef echter doorsudderen nadat er een email was rondgestuurd met daarin screenshots van WhatsApp-gesprekken die Horner zou hebben gehad met de vrouw die een aanklacht tegen hem indiende. Het is onduidelijk of die gesprekken echt zijn en wie ze heeft rondgestuurd. Jos Verstappen ontkende achter de e-mail te zitten. Horner zelf wilde er zelf niet op ingaan.

De Formule 1 gaat komende week verder met de Grote Prijs van Saudi-Arabië, die zaterdag 9 maart wordt gereden.