Clicky


Euro-Rijn mag Danser Group overnemen

Euro-Rijn mag Danser Group overnemen
04-03-2024 12:05 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

SLIEDRECHT/MOERDIJK - Euro-Rijn Logistics Holding B.V. mag Danser Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 1 maart 2024 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, volgens de ACM.

Euro-Rijn Logistics Holding B.V. is actief op het gebied van goederenvervoer over zee, binnenwateren en weg, van bulkgoederen, containers incl. gekoelde containers en projectlading, alsmede op- en overslag van bulk- en verpakte goederen (met name voedingsmiddelen).

De Euro-Rijn Groep exploiteert tevens warehouses in de haven van Moerdijk, Rotterdam en Duisburg. De haven van Moerdijk is, net zoals de haven van Rotterdam, een zogenaamde ‘deepsea’ haven, vanuit de haven van Moerdijk worden ook goederen over zee vervoerd.

De Euro-Rijn Groep verbindt de haven van Moerdijk en overige havens in het ARA gebied (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) met het achterland, in het bijzonder Duisburg (Duitsland) en Venetië (Italië). De Euro-Rijn Groep is ook actief als groothandel in zout en mineralen.

BOC Inland Transportation B.V. (Danser Group) is actief op het gebied van goederenvervoer over binnenwateren, spoor en weg, van containers inclusief gekoelde containers en projectlading. Zij verbindt de havens in het ARA-gebied (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) met het achterland. De Danser Group heeft lijndiensten met wekelijks enkele afvaarten onder andere vanaf Rotterdam en Antwerpen naar Basel (over de Rijn) en vanaf Rotterdam en Antwerpen naar Stuttgart (over de Rijn en Neckar).

Zij heeft ook een spoordienst tussen Rotterdam en Straatsburg/Kehl. De Danser Group vervoert containers over de weg, met name van de (haven)terminal naar de klant of vanaf de klant naar de (haven)terminal waarvandaan de desbetreffende container via binnenvaartschip verder wordt vervoerd.