Clicky


Omtzigt herkent zich niet in beeld over emotionele toestand

Omtzigt herkent zich niet in beeld over emotionele toestand
04-03-2024 14:17 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - NSC-leider Pieter Omtzigt herkent zich niet in het beeld dat in sommige media van hem wordt geschetst over zijn emotionele toestand aan de formatietafel.

Zo meldde De Telegraaf dat er soms sprake zou zijn van stemverheffing, weglopen en huilbuien. "Ik herken me niet in het beeld, maar ik denk ook niet dat het over elkaar roddelen deze formatie heel veel verder gaat helpen", zei Omtzigt na zijn gesprek met VVD-leider Dilan Yeşilgöz bij informateur Kim Putters.

Hij wil evenwel niet op de geschetste situatie ingaan. "Ik heb erover gezegd wat ik gezegd heb en ik vind het niet erg behulpzaam dat we over elkaar anoniem in de media praten."

Ook Yeşilgöz wilde na afloop van het gesprek niet ingaan op de beweringen in de media. "Daar ga ik absoluut niet op in. Ik heb gewoon goede gesprekken en ik heb net weer een goed gesprek gehad."

Over wat Putters wilde bespreken met haar en Omtzigt samen, wil ze ook niets zeggen. "Ik heb mijn inbreng weer gedaan bij de heer Putters aan tafel. En hij moet er een goed verhaal van maken".