Clicky


Opnieuw vier aanhoudingen voor ongeregeldheden rondom Oud en Nieuw in Nieuw-Beijerland

Opnieuw vier aanhoudingen voor ongeregeldheden rondom Oud en Nieuw in Nieuw-Beijerland
04-03-2024 14:31 | Misdaad | auteur Redactie

NIEUW-BEIJERLAND - Maandagmorgen, ruim twee maanden na de ongeregeldheden rondom Oud en Nieuw in Oud-Beijerland, zijn er opnieuw vier verdachten door het Team Parate Eenheid (TPE) aangehouden. Het gaat om vier mannen van 18, 21, 22 en 23 jaar uit Nieuw-Beijerland. Ze worden verdacht van brandstichting met gevaar voor goederen en personen en voor openlijke geweldpleging.

De mannen zijn aangehouden voor een incident op 30 december, waarbij er op de kruising van de Kerkstraat met de ’s-Gravenweg rond 23.15 uur een koelkast -die gevuld was met benzine- in brand is gestoken. De koelkast kwam tot ontploffing. Het gevolg was een een grote vuurbal, waarbij glasscherven van de koelkast in de omgeving terechtkwamen.

De klap was voelbaar voor de agenten die bij de ontploffing aanwezig waren. Ook veroorzaakte één van de rondvliegende scherven een kapotte voordeurruit bij een buurtbewoner.

Enkele dagen later, op 1 januari rond 00.45 uur, volgde er een nieuw incident. In een groot vuur werd zwaar vuurwerk gegooid. Dit veroorzaakte harde klappen. Iets later kwam een groep jongeren aangerend met een aanhanger met daarin hout en autobanden. De jongeren probeerden de aanhanger, ondanks de aanwezigheid van agenten en handhaving- in het vuur te duwen. Hulpverleners wisten te voorkomen dat de aanhanger in vlammen opging.

Eind januari werden er beelden van dit incident getoond in Bureau Rijnmond. De recherche heeft naar aanleiding van deze uitzending meerdere tips over de identiteit van de verdachten ontvangen. Dit heeft ertoe geleid dat de vier mannen ook voor dit incident aangehouden konden worden, meldt de politie maandag.