Clicky


Politie overmeestert 65-jarige vrouw in ziekenhuis in Aken

Politie overmeestert 65-jarige vrouw in ziekenhuis in Aken [+video]
04-03-2024 19:09 | Buitenland | auteur ANP

AKEN - [update 07:39 uur] De 65-jarige vrouw die zich maandagavond urenlang verschanste in een ziekenhuiskamer in het Duitse Aken is door de politie neergeschoten en raakte daarbij zwaargewond. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

Volgens de politie van Keulen kwam de vrouw rond 17.00 uur naar het Luisenziekenhuis met een pistool, dat later geen kogels bleek te hebben, en een opvallend grote riem om die door de politie als bomgordel werd gezien. Ze bedreigde ziekenhuispersoneel. Nadat een medewerker haar het pistool had afgepakt, zou ze zich hebben teruggetrokken in een patiëntenkamer, vuurwerk hebben aangestoken en het in de gang hebben gegooid.

Speciale eenheden werden ingeschakeld en de wijde omgeving van het ziekenhuis tegen de grens met Zuid-Limburg werd ook afgezet. Toen de vrouw zes uur later uit de kamer kwam en in de gang een voorwerp probeerde te verbranden, namen agenten haar onder vuur. De vrouw zou mogelijk zelfmoord hebben willen plegen.

"Omdat de vrouw niet reageerde toen ze werd aangesproken, gebruiken de politieagenten hun vuurwapens om een einde te maken aan de gevaarlijke situatie", meldt een politieverklaring. De vrouw raakte ernstig gewond en werd ter plaatse behandeld. Bij de politieoperatie raakten geen patiënten gewond.