Clicky


Twee Nederlanders opgepakt voor dood 11-jarig meisje in Antwerpen

Twee Nederlanders opgepakt voor dood 11-jarig meisje in Antwerpen
06-03-2024 13:49 | Misdaad | auteur ANP

ANTWERPEN - Een Nederlandse man en vrouw zijn opgepakt in het onderzoek naar de dood van een 11-jarig meisje in Antwerpen begin vorig jaar, meldt het Belgische Openbaar Ministerie.

Bij een beschieting van een woning in het Antwerpse district Merksem kwam zij om het leven door een kogel. Haar vader (58) en twee andere dochters die toen 13 en 18 jaar oud waren, raakten lichtgewond.

De verdachten zijn een man van 31 jaar en een vrouw van 24 jaar oud. Wat hun rol was, wordt nog onderzocht. Het Belgische OM kan niet zeggen waar ze precies zijn gearresteerd. Het OM in Amsterdam bevestigt na berichtgeving van AT5 dat de man uit Amsterdam komt. België heeft gevraagd of Nederland de twee wil overleveren. Eerder werden al een 53-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Brussel opgepakt. De laatste is dinsdag vrijgelaten, laat het Belgische OM weten.

Dinsdagavond en woensdagochtend waren er meerdere huiszoekingen in Nederland, onder meer in de regio Amsterdam, Rotterdam en Breda. De Nederlandse politie en het OM in Nederland werkten hiervoor samen met België.

Op 9 januari werd de woning aan de Nieuwdreef in Antwerpen onder vuur genomen. De kogels gingen door de garage, waar zich een keuken bevond waar het gezin aan het eten was. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever gaf kort na de dodelijke beschieting al aan dat er een verband was met de drugsmisdaad in Antwerpen. De politie hield er al rekening mee dat er Nederlandse verdachten bij betrokken waren.