Clicky


Kind overleden en kind zwaargewond, van vrouw die omkwam bij ongeval Wilbertoord, na mogelijk steekincident

Kind overleden en kind zwaargewond, van vrouw die omkwam bij ongeval Wilbertoord, na mogelijk steekincident
06-03-2024 19:18 | Binnenland | auteur ANP

BOEKEL - [update 19:58 uur] Het dodelijke slachtoffer in een woning in Boekel is een kind, meldt de politie. Ook de zwaargewonde die moest worden overgebracht naar het ziekenhuis, is een kind. Het incident in de Brabantse gemeente is "een mogelijk steekincident", aldus de politie in een verklaring.

De twee kinderen van 10 en 12 jaar werden aangetroffen in het huis van een 42-jarige vrouw aan de Dotterbloem. Over wie van de twee het dodelijke slachtoffer is, doet de politie geen uitspraken. Of de zwaargewonde in levensgevaar is, kan de politie niet zeggen.

De vrouw, de moeder van de kinderen, kwam eerder op woensdag om het leven als gevolg van een auto-ongeluk. Dat ongeval gebeurde rond 12.45 uur op de Noordstraat in Wilbertoord. De vrouw kwam met haar auto in botsing met een vrachtwagen.

Over de toedracht van beide incidenten kan de politie niets zeggen, dat wordt onderzocht. Er is niemand aangehouden. Eerder op woensdag sprak de politie nog van een steekpartij, maar dat is aangepast naar "mogelijk steekincident". Een politiewoordvoerder licht toe dat er een melding binnenkwam over een steekincident maar dat nu onderzocht wordt of daar ook echt sprake van is geweest.

Het onderzoek in de woning gaat de hele avond en een deel van donderdag door. Tot het onderzoek is afgerond, worden geen mededelingen meer gedaan door de politie.

In de raadzaal van het gemeentehuis van Boekel is woensdagavond om 20.00 uur een besloten bijeenkomst voor direct betrokkenen en omwonenden. "Het incident heeft een grote impact op onze gemeenschap", aldus de gemeente, die haar medeleven betuigt aan nabestaanden en andere betrokkenen. Slachtofferhulp is bij de bijeenkomst aanwezig voor steun en opvang.