Clicky


PowNed werkt aan vrijdagavondprogramma met Pauw en Castricum

PowNed werkt aan vrijdagavondprogramma met Pauw en Castricum
08-03-2024 16:53 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - PowNed is bezig met een vrijdagavondprogramma met presentatoren Jeroen Pauw en Rutger Castricum. Dat bevestigt omroepbaas Dominique Weesie na berichtgeving van Tina Nijkamp en De Telegraaf. Het plan is echter wel "heel prematuur", zegt Weesie tegen het ANP.

Eerder werd bekend dat Eva Jinek van maandag tot en met donderdag de vroege avond op NPO 1 voor haar rekening neemt. De late avond is op die dagen voor Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, die recent wel tijdelijk zijn tv-werkzaamheden neerlegde om aantijgingen van omkoping. Op de vrijdag zijn er dus nog gaten.

PowNed heeft een idee voor een programma met Pauw en Castricum en andere presentatoren. Het gaat om een vaste club van wisselende presentatoren, maar Weesie wil de andere namen nog niet delen om ze in de luwte te houden.

Luchtige wijze

Het moet een programma worden dat op "luchtige wijze, maar wel met journalistiek in het achterhoofd" wordt gemaakt. Of het ook daadwerkelijk tot een show op vrijdagavond komt, ligt aan de NPO. Als dat niet lukt dan zou het ook kunnen dat het programma alsnog voor een ander moment wordt gemaakt, zegt Weesie.

De NPO laat weten dat de invulling van de vrijdagavond nog niet bekend is.