Clicky


Roest op het spoor opgeruimd, NS rijdt weer via dienstregeling

Roest op het spoor opgeruimd, NS rijdt weer via dienstregeling
08-03-2024 17:14 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De roest op verschillende sporen rondom luchthaven Schiphol is rond 16.00 uur overal opgeruimd, laat spoorbeheerder ProRail weten. Treinen van en naar de luchthaven rijden inmiddels weer via de eerder aangepaste dienstregeling, laat een woordvoerder van NS weten.

Vrijdag was er hinder voor treinreizigers omdat onverwacht roest van de sporen moest worden verwijderd. Dat is in fases gebeurt, waardoor de situatie voor de reiziger per uur verschilde. Bovendien was er al een aangepaste dienstregeling rondom Schiphol om eerdere werkzaamheden, waardoor tientallen treinen al niet via de luchthaven reden.

De roest op de sporen is ontstaan doordat daar langere tijd geen treinen overheen reden door de geplande werkzaamheden. Het weghalen van de roest was niet opgenomen in de planning van het werk, aldus ProRail. Daarom is donderdag pas besloten dat vrijdag de roest zo snel mogelijk moest worden weggehaald.

Door werkzaamheden rijden sinds 28 februari minder treinen via de luchthaven. De werkzaamheden en beperkingen duren tot zaterdag 02.00 uur, staat op de website van NS.