Clicky


Noodverordening Maastricht Airport verlengd om vervolgacties

Noodverordening Maastricht Airport verlengd om vervolgacties
09-03-2024 23:08 | Algemeen | auteur ANP

BEEK - De noodverordening bij Maastricht Aachen Airport (MAA) is met 48 uur verlengd en is nu ook zondag en maandag de hele dag van kracht. Dat hebben de burgemeesters van Meerssen en Beek zaterdagavond besloten omdat uit politie-informatie blijkt dat actievoerders mogelijk vervolgacties willen uitvoeren op of rond het vliegveld. De noodverordening zou eigenlijk tot zaterdag middernacht gelden en was afgekondigd om een aangekondigde demonstratie.

Zaterdagmiddag voerden demonstranten van onder meer Extinction Rebellion (XR) actie bij het vliegveld, tegen privéjets. Volgens de actievoerders landen er dagelijks zo'n drie of vier privéjets op MAA. Tijdens de internationale kunstbeurs TEFAF, die momenteel wordt gehouden in beursgebouw MECC in Maastricht, zijn dat er volgens XR ongeveer tweehonderd.

Na de actie bij het vliegveld blokkeerden de demonstranten de toegangsweg naar de beurs. Even later werd er ook geprotesteerd bij de ingangen van het MECC. Er was de hele dag veel marechaussee op de been. Ook de politie was massaal aanwezig met meerdere busjes en medewerkers van de Mobiele Eenheid, politie te paard en hondengeleiders.