Clicky


Daimler Buses levert 265 Setra- en Mercedes-Benz-bussen aan particuliere Zuid-Tiroolse busbedrijven

Daimler Buses levert 265 Setra- en Mercedes-Benz-bussen aan particuliere Zuid-Tiroolse busbedrijven
11-03-2024 11:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN - In februari 2024 leverde Daimler Buses in totaal 265 Setra- en Mercedes-Benz-bussen aan verschillende particuliere busbedrijven in Zuid-Tirol, Italië. Via het Italiaanse verkoopbedrijf Daimler Buses Italia werden de contracten afgesloten en de voertuigen geleverd. Tot de contractpartners behoren lokale Zuid-Tiroolse busbedrijven zoals Auto Rainer GmbH uit Ratschings, Pizzinini Bus & Mobility uit Brixen en Silbernagl GmbH uit Kastelruth. Zij verzorgen transportdiensten voor de transportvereniging Alto Adige Mobilità (Zuid-Tirol Mobil).

De nieuwe bussen bestaan ​​uit 209 Setra S 415 LE, 47 Mercedes-Benz Intouro en negen Mercedes-Benz Citaro-voertuigen. De nieuwe bussen zullen worden ingezet om zowel toeristen als lokale passagiers te vervoeren door de valleien van Aurina, Alta Badia en Vitipeno, Val Venosta en Val Pusteria, kortom: door heel Zuid-Tirol. De leveringsovereenkomst met Daimler Buses onderstreept het engagement voor collectieve mobiliteit gericht op comfort en sociale integratie en maakt bovenal een van de mooiste toeristische regio's van Italië nog toeristischvriendelijker, duurzamer en milieuvriendelijker.

De 265 nieuwe streek- en stadsbussen van Setra en Mercedes-Benz zijn gespoten in een heldere en levendige groene kleur die is geïnspireerd op het ontwerp van Alto Adige Mobilità. Ze worden aangedreven door milieuvriendelijke Euro VI-dieselmotoren. Als de nieuwe bussen achter elkaar zouden worden opgesteld, zouden ze een trajectlengte van ruim 3.500 meter afleggen en ruim 24.000 passagiers vervoeren.

De 209 tweeassige S 415 LE lage-instap streekbussen van Setra hebben een lengte van 12 meter en beschikken over 45 zitplaatsen en 42 staanplaatsen. De barrièrevrije toegang aan de voorzijde van het voertuig vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Bij de achteringang, die is voorzien van een tweevleugelige naar buiten draaiende deur, bevindt zich tevens een handmatig bediende opklapbare oprit voor passagiers met beperkte mobiliteit, ouders met kinderwagens en fietsers.

De 47 Mercedes-Benz Intouro streekbussen zijn voorzien van een dubbelbrede middendeur, 49 zitplaatsen, 42 staanplaatsen en een rolstoelplaats. Lakwerk, uitrusting, kaartverkoop en veiligheids- en bewakingstechnologieën voldoen aan de eisen en specificaties van de autonome provincie Bolzano. Naast de klassieke lijndienst in de buitenwijken als shuttle-, feeder- of schoolbus kunnen ze ook worden gebruikt voor op comfort gerichte eendaagse excursies en korte ritten.

Deze Intouro-voertuigen worden vergezeld door negen Mercedes-Benz Citaro solo- en gelede bussen met een lengte van 12 of 18 meter die worden gebruikt voor het vervoer van lokale passagiers en toeristen in het stads- en streekverkeer in de Valle Aurina (Aurina/Ahrn-vallei), Alta e De regio's Bassa Badia (Badia-vallei) en Alta e Bassa Pusteria (Pustervallei).