Clicky


Cambuur heeft financiering stadion rond na lening bij gemeente

Cambuur heeft financiering stadion rond na lening bij gemeente
12-03-2024 10:07 | Sport | auteur ANP

LEEUWARDEN - Cambuur heeft de financiering voor het nieuwe stadion rond. Volgens de Friese eerstedivisionist staat niets de afronding van de bouw van het Kooi Stadion meer in de weg.

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft maandagavond unaniem ingestemd met een noodzakelijke lening van zes miljoen euro voor de afbouw. Daarnaast heeft de club uit Leeuwarden het eigen gedeelte van de financiering inmiddels ook helemaal rond.

"Het is een lang en intensief proces geweest en als je daar van een afstand naar kijkt, is dat natuurlijk niet zo gek bij een dossier van deze omvang en de roerige tijden waar we in zitten", aldus algemeen directeur Ard de Graaf. "Toch hebben we altijd vertrouwen gehouden in een goede afloop en de hulp van mensen als Pieter Kooi is daarbij onmisbaar. We kunnen nu echt vooruitkijken en in volle vaart door naar de eindstreep." Kooi, de naamgever van het stadion, is een ondernemer uit de regio die heeft geholpen bij de financiering.

Cambuur staat elfde in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong reikte tot de halve finales van de KNVB-beker.